Molins de Rei incorpora la mobilitat elèctrica en els seus serveis

| Tema: Mobilitat i transport

La ciutat disposarà gratuïtament de dos cotxes elèctrics de la marca Renault. Els vehicles es destinaran a tasques d'inspecció i manteniment

L'Ajuntament de Molins de Rei ha incorporat dos nous cotxes elèctrics a la seva flota municipal, gràcies a un conveni signat entre l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i l'empresa Renault. Els cotxes són dels models Zoe i Twizy.

El conveni, emmarcat en el Programa de Mobilitat Zero Emissions, preveu la cessió del cotxe a l'AMB per un període de prova de dos anys, per tal de millorar el coneixement de les característiques d'aquests vehicles.

L'Ajuntament de Molins de Rei en disposarà durant els propers mesos, després que altres ajuntaments metropolitans ja n'hagin en fet ús (com ara els de Cornellà o Cerdanyola), acollint-se al mateix conveni i amb l'objectiu de fomentar la mobilitat sostenible.

El préstec dels vehicles és gratuït per a l'Ajuntament de Molins de Rei, ja que l'empresa automobilística es fa càrrec de l'assegurança i de qualsevol possible reparació que sigui necessària.

S'ha de tenir en compte que a l'àrea metropolitana de Barcelona es fan tres milions de moviments amb vehicle privat cada dia, i que, tot i que es poden reduir, una bona part són imprescindibles. És aquí on el paper dels vehicles elèctrics han de ser cada cop més important a l'hora d'introduir noves formes de moblitat.

Tant els cotxes elèctrics com les bicicletes elèctriques es caracteritzen per ser silenciosos i no contaminants (no generen emissions de CO2 ni d'altres gasos contaminants a l'atmosfera), ja que l'electricitat és la seva única font d'alimentació.

Utilitzar aquest tipus de vehicles enlloc de cotxes amb motor de combustió suposa principalment un benefici ambiental, perquè són silenciosos, i perquè les seves zero emissions contribueixen a disminuir l'efecte hivernacle i la contaminació atmosfèrica, especialment problemàtica a les àrees metropolitanes. És una manera de mostrar la sensibilització de l'Ajuntament de Molins de Rei i de l'AMB respecte del medi ambient  i, a més, es fa difusió del vehicle elèctric entre la ciutadania.

Documents relacionats