Èxit de participació a la Jugatecambiental

| Tema: Parcs, Platges

Més de 33.000 persones han assistit a les activitats als parcs i platges

Activitat Jugatecambiental

Durant l’any 2023, més de 33.000 persones han assistit a les activitats de les Jugatecambientals. Augmenta l'assistència respecte a les edicions anteriors i gairebé s'arriba a les xifres d'abans de la pandèmia.

Enguany hi ha hagut 46 Jugatecambientals en funcionament arreu de la xarxa de parcs i platges metropolitans. Cadascuna ha ofert, en cap de setmana, entre primavera i tardor, una programació de 25 sessions, a més a més d’un espai de joc no dirigit. 

 

Molt bona acollida de les novetats d’aquest curs

La xifres d’assistència d’aquest curs inclouen dos nous projectes que han arrencat aquest any entre setmana. El primer és “L’hora del conte”, que s’ha programat just a la sortida de les escoles i ha tingut molt bona acollida. L’objectiu era oferir una activitat als parcs en un moment en què hi ha molta canalla i, a més a més, complementar les programacions d’algunes de les biblioteques més properes. 

L’altre projecte que s’han estrenat aquest curs és “Visitem la Jugatecambiental”, adreçat a grups d’I5. És una activitat dirigida amb dues parts. La primera part és un itinerari guiat on es mostren els valors del parc o la platja, i la segona part ofereix temps de joc lliure a l’espai de la Jugatecambiental. També ha tingut molt bona acollida, ja que es tracta d’una proposta educativa que permet passar un matí en contacte amb la natura molt a prop de l’escola. 

Les dues novetats han apropat a públic més divers la gran quantitat de materials educatius i de qualitat que al llarg d’aquests anys s’han desenvolupat per a les Jugatecambientals. Aquests materials també s’han ampliat aquesta temporada. S’han adquirit nous jocs, materials artístics i estris per al manteniment de menjadores d’ocells. 

 

El cicle d'activitats als parcs, platges i rius metropolitans

El cicle d'activitats als parcs, platges i rius metropolitans, coorganitzat amb el Museu de Ciències Naturals de Barcelona, ha finalitzat aquest any la seva 17a edició, amb una participació total d’unes 2.000 persones. Enguany ha proposat més de 60 activitats diferents adreçades a un públic molt divers. El cicle ha tingut molt bona acollida i sovint ha exhaurit les places disponibles. La dimensió metropolitana d'aquest programa permet mostrar els valors dels parcs i les platges de cada municipi a persones d'arreu de l'àrea metropolitana de Barcelona i sovint també d'altres municipis. 

 

Una proposta consolidada

Les Jugatecambientals són uns espais familiars de joc i experimentació que funcionen des de fa 9 anys i estan totalment consolidats als municipis. Són espais de trobada i, per tant, de socialització, punts de rebuda dels visitants dels parcs i les platges i un recurs per a la integració de nombroses iniciatives per a la ciutadania que provenen dels municipis o de l'AMB.