Suport al centre de pròtesi per al nord de Síria: sistemes d’aigua, clavegueram i gestió de residus sanitaris

Síria
Fitxa tècnica
Socis:

Medico International

Mitja Lluna Roja Kurda (MLRK)

Administració Autònoma del Nord i Est de Síria

Zona d'actuació:
Mediterrània-Màixriq . Síria
Tema:
Cicle de l'aigua, Cicle dels residus, Persones refugiades
Pressupost:
157.291,45 €
Finançament:
  • 157.291,45 €

Estat:
Iniciat Finalitzat

Descripció

El projecte contribueix al dret a la salut i a una vida digna de les persones amb mobilitat reduïda i de les víctimes del nord i l’est de Síria. De manera transversal, es contribueix als drets ambientals.

Es construeix el primer centre de pròtesi per oferir assistència a les persones amb discapacitats i a les víctimes d’armes de foc i mines del conflicte armat.

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) dona suport al centre per garantir un sistema adequat de l’aigua, la gestió de residus i el clavegueram, que pugui complir plenament, especialment en temps de la COVID-19, amb els estàndards higiènics i mèdics. També s’instal·len plaques solars per garantir el subministrament d’energia amb un sistema sostenible.

El centre de pròtesis de Qamishli es va inaugurar el mes de febrer del 2022.

Els subjectes de dret són els següents:

- Persones ferides per mines, artefactes explosius improvisats (IED, per la sigla en anglès) i tota mena d’armes explosives. En particular, l’atenció se centra en qui va perdre alguna de les seves extremitats durant la guerra (dones, gent gran, infants i menors, excombatents) i necessita una pròtesi.

- Persones desplaçades d’altres zones de Síria que presentin traumatismes o hagin perdut alguna de les seves extremitats durant la guerra o abans.

- Persones que han perdut alguna de les seves extremitats a causa de malalties comunes o d’un tractament insuficient practicat per personal mèdic no qualificat.

- Persones que necessitin fisioteràpia o suport psicosocial o qualsevol servei de suport que presta el centre.

El centre, plenament operatiu, té capacitat per donar servei a una mitjana de 60 persones al mes. Es calcula que, en el moment d’inaugurar-se el centre, al nord i l’est de Síria hi ha almenys 5.700 persones que necessiten suport d’un o diversos dels serveis que presta el centre. També es preveu que pacients d’altres zones de Síria es desplacin al centre per rebre tractament mèdic.