Indústries culturals i creatives

| Subject: Technical and vocational Training

Presentació d l’informe sobre el seu estat a la regió metropolitana

Públic de la sala de presentació on s'ha presentat l'estudi

Avui dilluns 22 d’abril s’ha presentat al Cèntric Espai Cultural del Prat de Llobregat l’informe sobre la situació del sector de les indústries cultural i creatives (ICC) a la regió metropolitana de Barcelona.

L’estudi, realitzat per l’Observatori de l’FP de la Fundació BCN Formació Professional, posa de relleu que malgrat els reptes, com la integració de tecnologies emergents i la necessitat de relleu generacional, les ICC continuen sent un dels pilars de la cultura i la tradició a la regió. 

 

Projectes d’impacte

Alguns projectes actuals d'àmbit metropolità amb un impacte significatiu en les ICC són Les Tres Xemeneies, el Districte Cultural de l’Hospitalet de Llobregat, el Festival Dansa Metropolitana i la Taula de Barcelona Creativa.

També, amb iniciatives com la formació de nous professionals en àrees tradicionals com la d'artesans amb coneixements sobre patrimoni, la digitalització dels professionals del sector o la integració de nous softwares, s’espera donar resposta a les necessitats i evolució del sector.

 

La FP clau per a la ICC

El sector de les Indústries Culturals i Creatives a la regió metropolitana de Barcelona és un motor d'innovació i creixement constant. Amb una combinació d'art tradicional i noves tecnologies, les ICC estan en constant evolució, generant nous mercats i oportunitats per a professionals de diversos àmbits.

Amb més de 8.000 empreses i 115.000 llocs de treball a la província, les ICC representen un sector vital per a l'economia local. El creixement de l'ocupació en aquest sector, un 17,4% en els últims 22 anys, demostra la seva importància creixent.

La Formació Professional (FP) juga un paper clau en el desenvolupament de professionals qualificats per a les ICC. Amb més de 9.000 persones en formació a la Regió Metropolitana de Barcelona dins del sistema de FP, aquesta ofereix una preparació completa tant en aspectes tradicionals com en les últimes tecnologies .

Related links
Where
Marker
Cèntric Espai Cultural El Prat de Llobregat