Demanda d'habitatge

| Tema: Vivienda

Enquesta per analitzar el perfil i les necessitats de la demanda d'habitatge

Imatge de la notícia

L'Observatori Metropolità de l'Habitatge de Barcelona (O-HB), en col·laboració amb habitaclia i Fotocasa, ha llançat una enquesta sobre la demanda d'habitatge a Catalunya. L'objectiu és analitzar en detall les característiques d'aquells que busquen habitatge a Barcelona, l'àrea metropolitana de Barcelona i la resta de Catalunya, així com les seves preferències, necessitats, o decisions finals, entre d'altres.

Amb les dades que s'obtinguin d'aquest qüestionari es pretén fer una descripció detallada de les característiques de la demanda d'habitatge a Catalunya i respondre preguntes com, per exemple, si l'habitatge disponible s'adequa a les necessitats de la demanda, si prefereix lloguer o compra, si les seves expectatives econòmiques els permet obtenir l'habitatge que desitgen, o si canviaran de municipi o barri i el perquè d'aquesta decisió. Una sèrie d'interrogants que ens ajudaran a conèixer millor la relació entre la demanda i el mercat de l'habitatge.   

L'enquesta "Demanda residencial" està dirigida als ciutadans majors d'edat que estiguin cercant habitatge a Catalunya. Tot aquell qui vulgui participar-hi pot fer-ho en aquest enllaç i a l'apartat Notícies de la web de l'O-HB.

L'Observatori Metropolità de l'Habitatge de Barcelona (O-HB) va ser creat l'any 2017 com una iniciativa conjunta de l'Ajuntament de Barcelona, l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, amb el suport de l'Associació de Gestors d'Habitatge Social (GHS). Des del 2018, és una unitat integrada en l'estructura de l'Institut d'Estudis Regionals Metropolitans de Barcelona (IERMB). La seva finalitat és ser un instrument d'àmbit supramunicipal per a l'anàlisi i la consulta de les dades relacionades amb l'habitatge i per donar suport al disseny i l'avaluació de les polítiques públiques d'habitatge en l'àmbit metropolità de Barcelona.

Documentos relacionados