Camí del Pont del Diable

Camí del Pont del Diable

Accés al Parc del Riu Llobregat des del Pont del Diable

Fitxa tècnica

  • Temes:
    Rius
  • Data d'aprovació:
    D’octubre 2020
  • Tipus / Subtipus:
    Riu Llobregat
  • Municipi:
    Castellbisbal
  • Coordenades:
    41.475053, 1.938658
Descripció

Es pot arribar des del nucli del Martorell, vora dels jardins amb punt d'aigua i zones de repòs. I també des de l'estació de Martorell Vila dels FGC.

Ens trobem al Congost de Martorell on el riu Llobregat entra al seu tram metropolità, després del Pont del Diable, les aigües discòrrent entre la Serra de les Torretes al marge dret i els Turons del telègraf i de les Forques al marge esquerre. A partir d'aquest Congost el riu passa a la vall baixa, i al Delta. És l'últim àmbit muntanyós que troba el riu i que conforma un dels seus darrers meandres, el de Can Albareda.

El Pont del Diable
Emplaçat entre els termes de Martorell i Castellbisbal, aquest pont d'aspecte gòtic éstà constituït per una suma d'elements d'èpoques diverses. Així resten al marge esquerra una porta i altres vestigis d'orígen romà ja que formava part de la Via Augusta i va ser el primer pont de la Vall Baixa. També hi ha hagut en ell intervencions en èpoques romàniques abans de la construcció gòtica que és la que domina avui en dia després d'haver sofert diverses reconstruccions.  

0
Castellbisbal
Com anar-hi
Transports al voltant de...