L'AMB exposa el projecte de sistema de seguretat metropolità a la delegada del Govern a Catalunya

| Tema: AMB

El vicepresident executiu de l'AMB, Antonio Balmón, i la representant governamental Maria Eugènia Gay estrenyen la col·laboració en una reunió a la seu de l'Àrea Metropolitana de Barcelona. La seguretat ciutadana, la regressió del litoral metropolità i les polítiques d'habitatge centren la trobada.

El vicepresident executiu de l'AMB, Antonio Balmón, i la delegada del Govern a Catalunya, Maria Eugènia Gay, han celebrat avui, 26 de maig, una reunió institucional a la seu de l'Àrea Metropolitana de Barcelona. La seguretat ciutadana, la regressió del litoral metropolità i les polítiques d'habitatge han estat els principals continguts tractats en la trobada.

Balmón i Gay han compartit la preocupació per la seguretat, han coincidit en la necessitat de fer front a l'ocupació d'habitatges per part de màfies i han valorat molt positivament el pla contra els delinqüents multireindicents.

El vicepresident executiu de l'AMB ha exposat a la delegada del Govern el projecte de sistema integral de seguretat metropolità, que vol contribuir a la prevenció de la violència a l'espai públic, assegurar-ne l'erradicació i garantir la convivència pacífica. Aquest pla, que ha d'estar dissenyat en el termini màxim d'un any, impulsarà la coordinació i la cooperació entre les diferents policies locals i els Mossos d'Esquadra, i promourà plans de seguretat nocturna a tot el territori metropolità, amb desplegament de càmeres, reforç de l'enllumenat públic, eliminació de racons insegurs, serveis de vigilància nocturna, parades a demanda d'autobusos nocturns i creació de plànols d'espais urbans segurs. També elaborarà plans de prevenció específics per a les zones del litoral i els espais naturals metropolitans.

Gay ha detallat a Balmón els eixos de l'acord subscrit aquesta mateixa setmana a la Comissió d'Interior del Congrés dels Diputats contra els delinqüents multireincidents. La iniciativa preveu que el Codi Penal inclogui penes de presó entre 6 i 18 mesos per furts valorats en menys de 400 euros quan el delinqüent acumuli tres condemnes. Aquest acord pretén tancar l'escletxa que permet a molts delinqüents multireincidents sortir pràcticament impunes dels robatoris, així com reduir la sensació d'inseguretat ciutadana.

El representant de l'AMB també ha compartit amb la delegada governamental la preocupació per la greu regressió de les platges metropolitanes i la necessitat peremptòria de fer aportacions extraordinàries de sorra, operació per a la qual l'AMB demana la col·laboració activa i urgent del Ministeri per a la Transició Ecològica.

Gay també ha estat informada per Balmón de les polítiques metropolitanes d'habitatge. El Pla metropolità de rehabilitació d'habitatges (PMRH), subvencionat amb 100 milions d'euros pels fons europeus Next Generation, permetrà rehabilitar 13.650 pisos entre el 2022 i el 2026 i beneficiarà 35.000 ciutadans residents a la metròpolis de Barcelona. A més, generarà 4.000 llocs de treball directes i estalviarà l'emissió a l'atmosfera de 17.000 tones de CO2.

D'altra banda, l'empresa mixta Habitatge Metròpolis Barcelona (HMB) construirà 4.500 habitatges de lloguer assequible al territori metropolità en un termini de 6 a 8 anys. La primera fase de construcció ja està en marxa.

Documents relacionats
On
Marker
Seu de l'AMB Barcelona